Tu seurana

Tu:ssa pääset mukaan yhteisölliseen seuraan, jossa pidetään huolta jokaisesta jäsenestä.

Tu on toiminut pitkään keski-Espoon alueella ja seuran alla on ollut useita lajeja mäkihypystä suunnistukseen ja yleisurheiluun. Nykyään Tu on pääosin keskittynyt salibandytoimintaan kasvattaen harrastetoimintaansa vuosittain.

Tu on panostanut siihen, että jokainen pääsee harrastamaan ja pelaamaan taitotasosta riippumatta. Kokemattomuus lajista ei ole este harrastamisen aloittamiselle. Tämä mahdollisuus on haluttu tarjota niin aikuisille kuin lapsillekin.

Aikuisilla harrastetoiminnalle on selkeästi ollut kysyntää; kuntosählytoiminta on kasvattanut määräänsä vuosittain ja kuntosählystä onkin tullut yksi ”joukkue” lisää seuran alle. Kuntosählyn pelaajat ovat osallistuneet erilaisiin turnauksiin erilaisin kokoonpanoin, josta viimeisimpänä tuloksena kuntosählyn naisille harrasteturnauksen voitto.

Lapsille ja nuorille seurassa on tarjota pääosin harrastejoukkueita (kilpajoukkue löytyy tällä hetkellä 05-ikäluokasta). Joukkueiden toiminta muodostuu vuosittain joukkueiden oman taitotason ja motivaation kautta. Osa joukkueista haluaa treenata ja pelata ahkerasti kun taas osa ottaa hieman kevyemmin harjoitellen pari kertaa viikossa.

Usein joukkueen runko on muodostunut jo seuran säbäkerhoista. Kerhot onkin helppo ja hauska tapa niin pelaajalle kuin vanhemmalle päästä mukaan seuramaailmaan ja testaamaan salibandyä lajina.

Kerhoissa pyritään käyttämään apuvalmentajina seuran omia pelaajia, joista moni on itsekin aloittanut uransa Tu:n säbäkerhossa. Eli vaikka oma peliura seurassa tai kokonaan loppuisi, on osa löytänyt jatkumon lajista valmennuksen parissa. Tähän pyrimme myös kannustamaan ja rohkaisemaan omia junnuja tarjoten mahdollisuuden olla mukana valmennustoiminnassa. Monelle se onkin ensimmäinen työpaikka.

Tu:ta seurana on moni kuvaillut yhteisölliseksi ja kodinomaiseksi. Pienen seuran hyviä puolia on, että toimintaa pystytään tarjoamaan asiakaslähtöisesti. Palautetta saadaan suoraan vanhemmilta ja toimintaa kehitetään yhdessä koko jäsenistön voimin.

Kuva: Eemeli Ristikartano (seuran kesäleiriltä)