Valmentajaesittely; Otso Luukko

Valmentajaesittelyvuorossa P07 Thunder joukkueen päävalmentajana toiminut Otso Luukko. Otso on aloittanut valmennusuransa seuran salibandykerhoista ja siirtynyt kokemusta kerättyään joukkueen päävalmentajaksi.
1. Roolini TU:ssa on pitkän peliuran ohella vahvistunut valmennustoiminnasta. Olen aloittanut valmennuksen kerhossa jo vuonna 2013. Joukkuetoimintaan lähdin valmentajana mukaan vuonna 2015.
2. TU on aina ollut lähellä sydäntä, sillä olen koko ikäni asunut Espoon Keskuksen lähellä ja seuran toiminta on ollut laajasti mukana elämässäni.
3. Oma peliura alkoi jo ala-asteen toisella luokalla silloisessa salibandykerhossa. Nykypäivänä pelaan itse TU:n edustusjoukkueessa miesten 5-divaria.
4. Tällä hetkellä opiskelen Helsingissä Haaga-Heliassa Tradenomiksi ja ohessa valmennan TU Thunder 07 joukkuetta.
5. Yhtä ainutta huippuhetkeä en osaa nimetä, mutta suuren taistelun johdosta tappioasemasta voittoon nousemisen tuottaa joka kerta suurta iloa.
6. Haastavia hetkiä valmentajalle sattuu paljon. On päiviä jolloin joukkuetta on vaikea saada sellaiseen flow-tilaan, jota voittoon vaaditaan. Tällaisessa tilanteessa onnistuttuaan on fiilis katossa.
7. Valmentajana tavoitteeni on toimia haastaja-joukkueelle hyvänä valmentajana ja saada joukkueelle onnistumisen tunteita. Pitkä-aikainen tavoite on kuitenkin kehittää joukkuetta fyysisesti, peliälyllisesti sekä mentaalisesti vahvemmaksi.
8. Valmennusfilosofiani perustuu pitkälti siihen, että pelaaminen on kivaa yhdessä tekemistä. Haastaja-joukkueessa mielestäni kaikki pelaa meininki on tärkeää. Pyrin löytämään pojilta pelivireen mielummin positiivisen sykkeen kuin kova-äänisen pomottamisen kautta.
9. Vapaa-aika kuluu tällä hetkellä suurilta osin ystävien seurassa ja virtuaalipelien maailmassa. Myös muu urheilu kuuluu silloin tällöin vahvasti elämääni.
10. Mitään suurempia erityistaitoja minulla ei ole, koen kuitenkin nhl19 pelissä 1 divarissa pelaamisen olevan näissä piireissä aika kova saavutus. 😉